8. sesong i sagaen om Sklinna flyers

Like sikkert som septemberdagene taktfast tikker en for en mot oktober øker forventningene, gleden og spenningen blant trofaste flyers-medlemmer.

Telefonsamtalene og e-postutvekslingene blir hyppigere, og tanker og ideer blir til konkrete planer. Det forberedes for 8. sesong i sagaen om Sklinna flyers må vite.

Sterk kuling og liten storm i kastene
Planlagt utreise for årets tur var satt til 21. september med hjemreise 30. september 2018, men en tropisk storm ville det annerledes (Les mer: "Utsetter sesongstart").

Varsel om sterk kuling og liten storm over Sklinnaflesin, satte en solid brems for septemberplanene. Skuffelsen lå derfor tung over flyers-medlemmene i noen timer sist helg - skulle det ikke bli Sklinnatur i 2018? Skuffelsen ble imidlertid snudd til lutter gleden når kysvaktskipet KV Njord nærmest på strak arm tilbyr seg å frakte oss både ut og hjem 7. og 13. oktober.

Sklinna flyers har tidligere år aldri være så seint som i medio oktober på Sklinna. Tore var derfor raskt ute med å proklamere fangster av både blekbrynsanger, østkronsanger, fuglekongesanger og japanstormsvale da oktoberoppholdet var et faktum.

Teist med mat til ungene. Fra augustoppholdet/JHA
Store forventninger
Sommerens tyvstart på Sklinna-sesongen ga oss en solid boost av forventninger til det kommende oppholdet. 21 havsvaler er tilsammen allerede merket og/eller kontrollert i 2018. En stormsvale toppet i tillegg augustoppholdet (bilde stormsvale t.v. og havsvale t.h.).

Havsvaler regner vi med å stifte bekjentskap med, men hvordan er det med spurvefugler på øya i oktober måned, er vi mer spente på. Vi får håpe at ett av Tores ønsker innfris, slik at vi kan sende en herlig hilsen til andre fugleøyer langs kysten vår.Blåstrupe 1K fra augustoppholdet/JHA
Fredstid
Det registreres "med glede" at våre fuglevenner på Træna så smått har startet trampingen. Musespiste mistnett ser ikke ut til legge noen demper på trampeiveren. Det rapporteres om både gulbrynsanger, rosenfink, hauksanger, bøksanger og rosenstær. Alle er arter som vi også gjerne observerer på Heimøya i oktober.

Etter fjorårets verbale mobilisering til artskamp mellom Træna og Sklinna har vinterstormer og sommerens hetebølger slipt vekk enhver trevl av kamp-iver og fuglefeide. Hverken Trampere eller Flyers har, heldigvis ikke i året som er gått, havnet i fysisk håndgemeng.

Vi går derfor årets bombeuker i møte med fred og fordragelighet i sinn og ønsker Træna trampers og andre øyhoppende fuglefolk "lykke til" med årets fangster.

JHA


Kommentarer