ENDELIG!!!!

Bøksanger (Phylloscopus sibilatrix) Foto: IBK
Endelig er vi igang. Etter en flott båttur med MS Sissel i strålende solskinn og "flatt" hav, ankom vi Heimøya ca. 14:45.
Pikk pakk ble basket opp fra kaia og til boligen, og etter ett raskt måltid ble det oppstart på oppsetting av "bruket" (nettparken). 7 svalenett ble satt opp i nordbruddet. Alt var klart for natten svalefangst, trodde vi. Tilbake til fyrboligen viste seg det seg at vi hadde STRØMBRUDD!!!! Fa.... det var jo det som skulle være i orden etter fjorårets strabaser - grrrrr...

Vel vi fikk pumpet diesel, luftet aggregat og start på det igjen slik at kveldsmat kunne inntas. Meeeennn under maten stoppet aggregatet igjen! og strømmen forsvant. Ny runde med maskinbjusking ga nytt liv og pr. skrivende stund er det fortsatt liv i aggregatet :-)

Fyret Foto: IBK
All disse strømavbrytelsene spiste av dyrebar svalefangsttid. Klokka strakk seg mot 23:00 før svalenettene var oppe. Det ble logget 2 svaler den 14. sept og da OKA og JHA la hode på puta i dag tidlig kl 05:00 var 19 svaler til logget den 15.sept. NÅ ER VI IGANG DERE.

Nå må jeg ut og plukke fugl...

Fangster SÅ langt:
Havsvale 23
Bøksanger 1
Gulbrynsanger 1
Heipiplerke
Skjærpiplerke
Gråsisik
Bergirisk

mm.

Tilbake med mer nøyaktig logg i kveld. Vi snakkes!

JHA

Kommentarer