Plantene består...

Parykknoppurt (Centaurea phrygia phrygia)
Verran kommune som administrativ enhet er snart historie. Vedtaket om sammenslåing med Steinkjer kommune er fattet. Om dette er nok meningene mange, men en ting er sikkert at administrative grenser bryr plantene seg fint lite om.Det finnes iallefall to planter som trives godt i Verrans frodige jord. Den ene har sågar valgt Verran som eneste voksested i Norge. Det var vel derfor den kjente botaniker Olav Gjærevoll mente at Parykknoppurten (Centaurea phrygia phrygia) måtte være kommuneblomsten for Verran kommune.

Parykknoppurten blomstrer nå i månedskiftet juli/august og en liten stopp på tur fra Malm til Trondheim i går kveld måte innvilges for å bivåne noen eksemplarer langs fv. 720 utover mot mot Tua.

Revebjelle (Digitalis purpurea)
Når en først var på blomstersporet fikk fugl være fugl på turen videre til Rørvik og Fosenferga. Neste stopp ble tatt ved en frodig forekomst av Revebjelle (Digitalis purpurea), rett ved Moldøra. I følge floraen har Revebjelle sin nordligste utbredelse i Verran. Denne planten er giftig, men også brukt i medisin.

Vi ble 10 biler for sein til ferga klokka åtte og måte vente til neste ferge halv ni. Men hva gjør vel litt venting når man har avlagte to trauste og standhaftige Verrabygg et kveldsbesøk!

JHA

Kommentarer

  1. Planter i Verran har lite med Sklinna å gjøre, men kan hende kommer det noen plantebilder fra Sklinna på bloggen i løpet av høstens opphold - vent å se :-)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar