Havørn i desemberlys

Sklinna flyers flyes again! Denne gangen sto en dagstur til Flatanger på programmet. Rolf-Terje inviterte medlemmene på tur for å besøke Ole-Martin Dahle, bedre kjent som Ørnemannen i Flatanger.

Eller var det omvendt, at Ole-Martin inviterte Rolf-Terje som i sin tur selvsagt inviterte de han kom på i farten - alle mennene i Sklinna flyers. Flyersinne Ingvild fikk trolig nok ingen invitasjon, siden hun ble hjemme på Lyngbakken.

Klokken 0830 Hjelbotn: Sklinna flyers gjenforenes og kursen settes nordover mot Lauvsnes i Flatanger. Etter vell en time, to-tre svinger og to elg, dukker Stamnesbrua og Lauvsnes opp i frontruten.

Kl. 0935: Et parsvinger til og vi er på gårdsplassen til Ole-Martin og Wenche Anita. Et 50-talls villsau gresser sindig på jordet bak låven og inne i fra stua lukter det av nystekte vafler og kaffe. "- sto opp halvsju for å presse vafler" skryter Ole-Martin. Inne i stua treffer vi Anita og Helge som også skal være med på turen.

Kl.: 1030: Stinne av vafler og kaffe bærer det avsted. Først ned til Ørnerede - utleieboligen Ole-Martin  har satt opp for å huse naturfotografer fra inn og utland - her er det å ikle seg flytedresser, før turen går til kaia og ombordstigning i båten.

Skipper Ole-Martin og kompisen

Kl.: 11:00: 150 hestekrefter tar oss uanstrengt ut Eiansundet. Det tar ikke lange stunden før måkene dukker opp. Det er som om de kjenner både båt og skipperen godt fra før. De vet nok at det er sjanser for en godbit dersom man bare følger på.

Båten sakker farten og en stivfrossen småsei fyker over ripa. Havørna er i lufta og Ole-Martin legger kyndig båtsiden til, slik at alle fotografene om bord, får tatt bilder idet ørna stuper ned og sikrer seg en frossen middag. - Det ble mange slike øyeblikk utover dagen.

Havørn

Neglebiten biter kjapt når votter tas av, men hva må man ikke ofre for gode bilder og enklere kamerahåndtering. Når Anita etterpå serverer kaffe og kjeks er stivfrosne fingre allikevel glemt.

Med såpass mange fuglefolk samlokalisert i et aluminiums skrog, saumfares vannflaten systematisk gjennom hele dagen og i alle himmelretninger. - Der er det fugl, hva er det! Båten manøvreres hit og dit og nye arter blir loggført.

Rolf-Terje mater gråmåke

Med begge føttene godt plantet på solid Flatangers jord, er tiden inne for å ta farvel og sette kursen hjemover igjen. Hjemme venter timer ved pcen og gjennomgang av dagens "blink-skudd" !? - om det ble noen.

Gulnebblom
Alkekonge

Sklinna Flyers retter en stor takk for turen til Ole-Martin og Wenche Anita for en flott dag i Ørnerike Flatanger. Takk for laget til Helge også!

Vi kommer nok igjen!

Foran fra venstre: Helge Staven, Wenche Anita Dahle, Ole-Kristian Antonsen og Rolf Terje Kroglund. 
Bak fra venstre: John Haugen, Torstein Myhre og Tore Reinsborg.
Foto: Ole Martin Dahle

Takk for turen alle sammen!! :-)

Her er noen av arten vi fikk se:

Alkekonge
Gulnebblom
Havørn
Teist
Svartand
Siland
Se mer på www.artsobservasjoner.no

Kommentarer