Herskapelig transport innbrudd og strømbrudd

IBU, RTK og TRE i messa på KV Heimdal

Sklinna flyers ble på herskapelig vis transportert til Sklinna av kystvaktskipet KV Heimdal.
Med velfylte mager, etter en bedre lunsj ombord, ble vi satt i land på Sklinna onsdag 21. september 2016, kl. 14:00, presist. Marinegaster sørget for at ilandsetting av utstyr og personell foregikk både effektiv om med stor grad av presisjon.Ilandsetting av utstyr

Vel i land ble vi med Kystvaktens påsyn sett oss nødt til å bryte oss inn i uthuset på jakt etter nøkkelen til fyrvokterboligen. Nøkkelen var ikke før funnet før neste utfordring stor for tur. Vel opp med all bagasje ble vi klar over at dieselaggregatet ikke ga fra seg sin vante skøyteaktige tukk, tukk, tukk-lyd. Aggregatet hadde stoppet og med det ingen strøm verken i fyrlykta eller boligen. 

Etter noen hektiske ringerunder til mulige trådførere fikk vi ta i rette mann i kystverket. Manual ble funnet frem og med OKAs fagkunnskaper og lange erfaring med traktor og motor fikk vi igang dieselaggregatet og vi fikk lys.  

Farvel til KV Heimdal og takk for turen

Strømmen gikk også i dag (22.9.), men denne gang viste vi hva gikk til, og fikk start på aggregatet igjen. I skrivende stund (kl. 15:30) er fortsatt tukk, tukk, tukk-lyd å høre :-) 

Hørs!
Kommentarer