Hornøya - en perle i Varanger


En ny hekkesesong står for dør og de første fuglene ankommer i disse dager majestetiske Hornøya utenfor Vardø. Sklinna flyers har allerede startet nedtellingen til årets flyers-tur til spektakulære Varanger.
Årets fugletur er lagt til Varangerhalvøya og Pasvik i slutten av juni. Idylliske Ekkerøya er vår base de først fem dagene, hvor blant annet Hornøya er innen rekkevidde. Turen går senere til Svanhovd miljøsenter hvor vi skal utforske Pasvikdalens unike natur og fugleliv.

I 2014 var flere av flyers-medlemmene med som deltakere i BIRDID-fuglekunnskapskurs i regi av HINT, nettopp i de samme områdene.  Her presenteres noen bilder fra den turen.

Alke er en av artene som hekker fast på Hornøya. En vandring langs stien opp til fyrlykta og fyrvokterboligen gir mange muligheter til  komme fuglen nærmere inn på livet. Et slikt nærmøte blir det også mange bilder av.

Lunden er en annen art som er tallrik på øya. Også den veldig fotogen.
Krykkja passer også godt på avkommet sitt i reiret.

I Pasvik håper vi på nye bekjentskap med Haukugla. Denne med en tydelig kravstor unge. 


Det er ikke lett å tolke denne krabaten. Vi vet ikke helt om den ønsker oss velkommen tilbake eller ei, men vi håper i alle fall på et nytt gjensyn med arten - nedtellingen har startet!

JHA
Kommentarer