Det skal jubileres på Sklinna i høst

Gulbrynsanger (Phylloscopus inornatus)/RTK
For ornitologer over det ganske land nærmer vi oss et av årets desiderte høydepunkter. Ei sammenhengende uke eller mer, som for lengst er kalenderfestet, hvor alt skal handle om fugl.

Linser pusses, ringbeholdning sjekkes og små kryptiske, men akk så viktige kjennetegn på «Acroer», «Locustellaer» og «Phylloscophuser» finstuderes i disse dager.

Slik er det også for Sklinna-flyers som drar ut til sin øy for 7. gang. Vi er ganske sikre på at det blir jubileum i år,- vår gulbrynsanger nr. 100 skal ringmerkes. Og det holder med en, da vi i løpet av de seks siste år har ringmerket 99 gulbrynsangere.

Alle erfarne ornitologer som har oppholdt seg på ytterkysten på seinhøsten har vært i kontakt med den lille bladsangeren med framtredende øyestripe og doble vingebånd.

Når Sklinna-flyers og andre erfarne øyornitologer nå etter hvert drar ut til sine øyer er det nok enda sjeldnere arter som står på ønskelista. Allikevel er det ganske sikkert denne lille juvelen fra Sibirs taiga som først dukker opp på netthinna i forbindelse med det som nå snart skal skje.

Vi gleder oss til å håndhilse på nr. 100 av høstens viktigste fugl!

RTK(Les mer om våre ringmerkede gulbrynsangere i artikkel fra i fjor - Fra bombe til ugras)

Kommentarer